Meny Stäng

En bra balansplatta hjälper dig med träningen

Något som har blivit allt mer populärt är att göra i ordning en träningsyta hemma. Det behöver inte vara ett fullskaligt hemmagym, även om många som tycker om att träna bygger ett sådant, men åtminstone en yta avsedd för träning med lite olika redskap.

Vanliga redskap för en sådan yta är är hantlar, kettlebells, hopprep och en balansplatta. Just den sistnämnda är mycket bra eftersom det finns så många olika övningar där man kan använda en balansplatta. En bra balansplatta går att använda både till övningar där man ska träna upp sin balans men även till övningar där man tränar upp sin styrka. Det går också bra att använda en balansplatta ihop med hantlar eller kettlebells och på så vis träna både styrka och balans samtidigt.

Den som funderar på att köpa en balansplatta har många olika balansplattor att välja mellan. Det kan vara svårt att veta skillnaden på en bra och en sämre balansplatta vid en första anblick, men det finns några enkla knep man som kund kan ta till för att hitta en bra balansplatta till ett bra pris.

skillnader mellan olika balansplattor

Något som är bra att känna till är att det finns vissa skillnader mellan olika balansplattor. En tydlig sådan skillnad är storleken. Det finns balansplattor som är små och sådana som är större. En tumregel här är att ju större och bredare en balansplatta är, desto lättare är det att hålla balansen. Det innebär att en stor och bred balansplatta ofta passar bäst för nybörjaren medan den som vill träna sin balans på ett mer avancerat sätt behöver köpa en mindre och smalare balansplatta.

Något som har gjort att balansplattan blivit så populär är att den är liten och därmed inte behöver ta upp särskilt mycket plats i hemmet. Den kan med lätthet läggas undan i en låda eller stoppas in i en garderob då man inte använder den, för att sedan plockas fram när man ska använda den.