Meny Stäng

Fördelar med massage

Det är väldigt viktigt att ta hand om sig själv och sin kropp för att man ska må bra och orka med livets alla måsten. Att gå på massage regelbundet är ett mycket bra sätt att ta hand om sin kropp. Oavsett om man har ett fysiskt krävande jobb eller om man har ett stillasittande jobb så är det alltid bra att gå och ta en massage. Det finns bara fördelar med massage. Dels mjukar man upp kroppen och musklerna. Men också för att blodcirkulationen blir bättre, vilket också är bra. Det är därför viktigt att unna sig en massage med jämna mellanrum. Om du är bosatt i Stockholm hittar du duktiga massörer hos Stockholm massage.

Olika massagetyper

Det finns olika typer av massage. Det kan vara svårt att veta vad man ska välja men man kan också höra efter om vad som rekommenderas. Det beror också på vad man söker och vad man har för problem. Ibland kan lite hårdare typ av massage hjälpa om man till exempel har knutar som måste masseras ut. Ibland kanske man endast vill ha en mjuk och avslappnande massage. Då passar det bra med exempelvis en klassisk massage, alternativt en aromamassage som det kallas. Då får man en avkopplande massage, men som också mjukar upp kroppen och ger en upplevelse som man sent kommer glömma.

Massageredskap

Om man inte vill gå till en massör kan man införskaffa sig olika massageredskap så att man enkelt kan få en massage på hemmaplan. Det finns ett väldigt brett utbud, som till exempel massagepistoler, massagestolar, massagekrokar och en massa mer. Detta för att underlätta att få massage, men istället för att åka iväg så kan man göra det hemma. Massörer använder sig också av olika massageredskap ibland. Det finns exempelvis en massagetyp som kallas ”hot-stone” – massage. Vid denna typ av massage så värms stenar upp som man lägger ut på kroppen. Detta är också en väldigt uppskattad massage och har blivit mer och mer vanlig. Andra behandlingar som också börjar bli mer populära på marknaden är exempelvis chokladmassage. Med en chokladmassage blir kroppen insmord av choklad och därefter blir man alltså masserad med choklad.

Regelbunden massage

Man måste gå på massage regelbundet eftersom kroppen utsätts för påfrestningar hela tiden. Givetvis hjälper en massage en del, men för att det ska bli effektivt och för att musklerna och kroppen ska må bra på sikt bör man massera sig regelbundet. En gång i månaden är rekommenderat av massörer. Dock bör man heller inte gå på massage för ofta, utan lagom är bäst. Efter en massage kan man känna sig lite öm om man inte är van och därför är det bra att ha en liten paus innan nästa massage-behandling. Det finns inte bara olika typer av behandlingar utan man kan också välja vilka delar av kroppen som ska masseras, samt för hur lång tid man vill bli masserad. Det är också väldigt bra om man vill testa på massage. Dessutom är det bra om man till exempel bara har ont på en viss del av kroppen. Då kan massören fokusera på det området.